1983-ban végzett kettes tankör

A BME Közlekedésmérnöki kar 1983-ban végzett kettes tankörének blogja. 2009. május 23-án 26 év után újra találkoztunk. Ide várjuk az emlékeiteket, gondolataitokat, fotókat és egyebeket, amit meg szeretnétek osztani a többiekkel.

Utolsó kommentek

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Az elhalasztott találkozó, avagy a vírus beleszólt - Mérnök urak együtt az online térben

2020.07.28. 13:23 erdeimanó

Április 1-én döntést hoztunk, sajnos a vírus helyzet nem tréfa és mi sem tréfálhatunk:

Próbáltam Karcsit telefonon elérni, de sikertelenül és hát sajnos az előzetes felvetésemre sem reagáltak túl sokan. Gondoltam hát egyet és a helyzet gyors értékelése után Hatival a prolongálás mellett döntöttünk.

Vagyis akármennyire is optimistán nézünk a jövőbe, de a május helyett őszre tesszük a találkozónkat, hiszen a realitásokat nem lehet figyelmen kívül hagyni és az is jól látszik hogy még az elején vagyunk a dolgoknak. Azt, hogy mikor, azt majd nyáron megbeszéljük. Augusztus elejére ígértem a szállásadónak, hogy pontosítjuk az új időpontot.

Ez van, nem tehetünk róla. Arra kértem mindenkit, azokat is, akik nem jelentkeztek be májusra, hogy adjatok életjelet magatokról, írjátok meg mi van veletek, hol vagytok, hogy vagytok, mit gondoltok a dolgokról!

 Jó egészséget és kellemes túlélést, vigyázzatok magatokra és a családra!

Később Karcsi is előkerült:

"Sajnos a vírusveszély nem szűnt meg. A borzavári túra elmaradását én is nagyon sajnálom. Remélem ősszel találunk megfelelő  alkalmat a megrendezésre.Vigyázzatok magatokra,  Baráti üdvözlettel: Karcsi"

A védekezés ideje alatt meg kellett oldanunk, hogy ha személyesen nem is, de legalább az online térben tarthassuk a kapcsolatot. Húsvét előtt beindítottuk a messenger csoportunkat, ami azóta is aktív és több videós konferenciát is lenyomtunk. Az üzenőfal annyira aktív, hogy még Cucu is bejelentkezett, vagy például korábban együtt izgultuk végig a az amerikai űrhajósok kilövését és megérkezését az ISS-re. Gondoltam teszek ide szemelvényeket, de inkább úgy gondolom ez is olyan, mint Las Vegas. Ami ott történik, az ott is marad. Akit érdekel jelentkezzen be és olvasgasson.

Karcsi közben örömmel gondol a Csapatra és várja, hogy fizikai valónkban is találkozhassunk. Neki személy szerint a virtuális együttlét nem vonzó, az 'arckönyvet' messze elkerüli. A remeteség idejének elmúltával annál nagyobb lesz a személyes találkozás öröme. Így marad a telefon és a jó öreg gmail. Be is jelentkezett a következő levéllel:

"Néhány gondolatot megosztok Veletek a virtuális oktatásról. Különösképpen az bosszant, hogy bizonyos szakértők és magas beosztású potentátok a jövő oktatási formáját képzelik így.

Képzeljetek el egy csülökpörköltet só, bors és paprika nélkül. Megehető, de milyen? Mi lett volna a Ti tankörötök kollektívájával, ha nem találkozhattunk volna személyesen? Válaszom: egy virtuális SEMMI. Szerencsére én már ebben a szép új világ oktatásban (ezt a félévet leszámítva) már nem veszek részt.

 Egyébként jól vagyok, kénytelen voltam a TEAM nevű programot felrakni a virtuális tanszéki értekezlet miatt.

 Zárásként egy kis poén az emberiség fejlődéséhez:

Homo-ludens (játékos) --> Homo-erektus (két lábra emelkedett) --> Homo-sapiens (gondolkodó) --> Homo-fisz (vírustűrő).

 Baráti üdvözlettel: Karcsi"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kkar83bme.blog.hu/api/trackback/id/tr5216080888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása