Doszi:
anyukám által készített borsos kaláccsal várlak benneteket a helyszínen du. 4 órától, hogy kibírjátok vacsoráig.
Ezek apró (kb. 10-12 cm hosszú, kifli vastagságú) sós fonott kalácsok, amiket még melegen beleforgatunk borsos, sós tejfölbe, és letakarva hagyjuk, így átgyengül. Aztán lehet nyelni egymás után őket. :-) (Hmmmm... összefutott a nyál...)
Mostanában "téfölös bütök" néven szokták emlegetni ezt a sárközi ételt, amit az általam nagyra tisztelt, Venesz díjas helyi mesterszakács, Kovács János hozott be a köztudatba. Ez mindössze annyiban különbözik a régen szüreteléskor készített borsos kalácstól (amit anyukám átmentette az utókornak már régen), hogy egyszerűbb a formája: nagyobb pogácsa, vagy négyzetes hasáb alakú. A mienk jobb! :-)
Na, ki jön még, aki eddig nem jelezte? ;-)
Utolsó kommentek