1983-ban végzett kettes tankör

A BME Közlekedésmérnöki kar 1983-ban végzett kettes tankörének blogja. 2009. május 23-án 26 év után újra találkoztunk. Ide várjuk az emlékeiteket, gondolataitokat, fotókat és egyebeket, amit meg szeretnétek osztani a többiekkel.

Utolsó kommentek

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Szentjakabfa, 2009. október 23.

2009.10.24. 15:29 2-es tankör

OFApu ígéretéhez híven meghívta a csapatot balatonfelvidéki házába Szentjakabfára.

Emlékezetes és vidám délutánt, estét töltöttünk. Köszönjük Karcsi, nagyszerűen sikerült!

De lássuk a részleteket, Karcsi jóban van az időjárás felelőssel, mert olyan napsütéses, meleg időt rittyentett nekünk, hogy az előző szokatlanul hideg napok után ingujjra vetkőzve állhattunk neki a közös főzéshez és tivornyázáshoz. Szóval az idő hibátlan volt csakúgy, mint az a szilvapálinka, amivel Karcsi fogadott bennünket. Első rejtvényként mindjárt fel is adhatjuk, hogy mi volt a pálinka neve, mert bizony volt neki.

A ház, a kert, minden szeglete Karcsi keze munkáját dícséri. Nem véletlen, hogy a pesti tanár ember az egyetemről ma a falu mindenki által tisztelt és szeretett lakója. Számomra igazán meggyőző volt, amit láttam. Minden nagyon rendben volt. Karcsi, gratulálok, hogy az oktatás és a tudomány mellett erre is jutott erőd, az eredmény pedig magáért beszél.

 Következő feladványkét mondjátok meg milyen mélyen van a kútban a víz felszíne és milyen mély maga a vízoszlop.

Szerencsére sorban érkeztek a harapni- és innivalók, így kellemes hangulatban láttunk a közös főzéshez. Marhapörkölt lábszárból, mint klasszikus bogrács étel, no ezt céloztuk meg. Bizony, miután minden elfogyott mondhatom, hogy sikerrel vettük az akadályt. Pedig ötlet volt bőven hogyan legyen fűszerezve, milyen sorrendet kövessünk, meddig főzzük, mennyire sózzuk, mikor tegyünk bele fokhagymát, meg ilyenek, sőt még bográcsot is váltottunk közben. Mondhatjuk, hogy a jó alapanyagok és a kellő mennyiségű minőségi vörösbor garantálta a jó eredményt, de ez szerintem nem lett volna elég, mindenképpen kellett a kollektív szellem, a csapatmunka, a kiváló tűzmester, a jó hangulat, a balatoni levegő és a gyakori kóstolás. Az eredmény itt is kiválóra sikeredett.

Harmadik feladvány - mi a neve a Andokból érkező növénynek Karcsi udvarán és hány éves jelenleg?

A vacsora asztalnál már mindenki nyitott lélekkel látott hozzá a falatozáshoz és némi nemű további borok és sörök elfogyasztásához. És miután a nótázás közben néha szünetet is kellett tartani elszívtuk közösen a jávai békeszivart, ami meggyőződésem szerint spirituális magasságokba emelte a társaságot. Ebből persze kimaradt Árpi aki fegyelmezetten öszpontosítva testgyakorlatokat hajtott végre, nem ért rá szivarozni, mert heves mozdulatokkal hol előre, hol hátra vetette magát a padon. Ezt legközelebb mindenesetre én is kipróbálom. 

Bezzeg mikor éneklésre került  sor simán kilépett ebből a szerepből és hivatásához mérten is magas színvonalon támogatta a jelenlévőket minden olyan nép- mű és mozgalmi dal eléneklésében, ami csak eszünkbe jutott. Nagyszerű volt, nekem legalább is nagyon bejött.

Elsősorban Karcsinak, de minden jelenlévőnek is köszönöm ezt a szép napot!

Bízom benne, hogy hamarosan ismételhetünk talán még nagyobb körben és azok a kollégák is el tudnak majd jönni, akik most nem lehettek velünk.

Hajrá közlekedésmérnökök, hajrá Gyenes Karcsi, a mi OFapunk!

Köszönjük!!

sziasztok, Manó

 további képek itt http://picasaweb.google.com/Kkar83/SzentjakabfaGyenesBirtok#

és ICS jóvoltából itt http://picasaweb.google.com/Kkar83/SzentjakabfaGyenesBirtok2#

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kkar83bme.blog.hu/api/trackback/id/tr911471926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása