1983-ban végzett kettes tankör

A BME Közlekedésmérnöki kar 1983-ban végzett kettes tankörének blogja. 2009. május 23-án 26 év után újra találkoztunk. Ide várjuk az emlékeiteket, gondolataitokat, fotókat és egyebeket, amit meg szeretnétek osztani a többiekkel.

Utolsó kommentek

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Noszvaj, 2017. május 26, avagy a tavasz tizenhét pillanata

2018.02.12. 14:55 erdeimanó

Kedves mindenki! Az alábbi összefoglalót kicsit megkésve, de az előkészületek és a tényleges események alapján készítettem. Jelentem a lent leírtak megfelelnek a valóságnak még ennyi hónap távlatában is. Nehéz a krónikás dolga, még ha lusta is kicsit. (Manó)

No de lássuk:

2017. február 24-én éjjel 23 óra 44 perckor Stiriltz nem tudott aludni. Már egy hónapja sejtette, hogy valamire készülnek. Jelentést kellett volna írnia, de nem értett valamit. Egyre inkább meg volt arról győződve, hogy bár nem volt túl nagy véleménnyel a bizottságról azok mégis ügyködnek valamin. Pedig Stirlitz jól gondolta - gondolta Müller. Pedig Stirlitz kapitány nem alszik, és Müller jól tudja - gondolta a Bizottság. És valóban a Bizottság, vagyis a TKIB 2017. február 24-én éjjel 23 óra 44 perckor, vagy talán korábban, körültekintően mérlegelve a helyzetet meghozta a döntést, miszerint a 2017. évi találkozó május 26-án péntek délutáni kezdettel két éjszakai szállással Noszvajon az Emese vendégházban tartjuk.

Szokás szerint komoly szervezkedés kezdődött, amiből sok kolléga derekasan kivette részét a siker érdekében.

Közben Stirlitz rejtjelezett rádióüzenetet kap: “Önnek hazájában fia született.” Stirlitz szemét elfutotta a könny. Immár öt éve nem látta a feleségét.

Na és a mi hétvégénken, Noszvajon mi sem láttuk asszonyainkat, sőt a találkozónk alatt elhárítottuk még a legjobb szándékú női közeledést is.

Röviden összefoglalva a kirándulásunk az előzetesen meghirdetett program szerint zajlott le változó létszámmal és változó összetételben. Péntek a találkozás örömével telt, este terülj-terülj asztalkám mindenki felajánlásából,  szalonna- és kolbászsütés a háznál, Laci is készült a szokásos extrával mellé. A sör, bor, pálinka, a tűzugrás, viccek egyéni beszámolók mellett meglepetésként Karcsi bátyánk elismerő oklevéllel jutalmazta a megjelenteket.

hati10.jpg

Szombaton  bőséges reggeli a szálláson, délelőtt vezetett látogatáson vettünk részt a noszvaji De la Motte kastély-ban, majd a bátor öreg fókák megmártóztak a Bogácsi fürdő termál medencéiben.

hati16.jpg

hati17.jpg

 Késő délután Béla és Karcsi várt bennünket vissza teli poharakkal. Rövid örvendezést követően elkészítettük és megettük a csülökpörköltet szolid italozás kíséretében. A megosztott ország persze leképződik a társaságunkban is, ami jól kirajzolódott, amikor talán eddig először tárgyaltunk a napi politikáról, és habár egy-egy pillanatban komolynak tűnt a feszültség, de az egymás iránt érzett tiszteletnek és szeretetnek köszönhetően mindez feloldódott a lefekvés idejére.

img_2639.JPG

img_2641.JPG

Vasárnap megismételtük a bőséges reggelit a szálláson, nyújtózkodtunk, örvendeztünk, röviden értékeltünk, megfogalmaztuk igényeinket egy újabb találkozó tekintetében és ki-ki haza indult.

Milyen is volt? Hati így foglalta össze: Kedves Barátok! Isteni volt Veletek, mint mindig, sajnos ez a 3 nap olyan gyorsan eltelik, hogy még élvezném!!! EZÉRT érdemes volna a jövőben MINDENKINEK úgy intézni, hogy a teljes időben velünk/együtt lehessen. Várjuk a képeket és most már HAJRÁ ÁRPI, HAJRÁ BOKOD 2018!!!! Nagy szeretettel! 6i

Igen már körvonalazódnak a bokodi találkozó főbb elemei, mikor is Árpi fogad bennünket nagy szeretettel. Erről hamarosan jönnek a tudnivalók.

A lenti linkeken elérhetők az eseményen készült fotók:

Elismerő oklevelek - Karcsi okleveleket adományozott a noszvaji találkozó résztvevőinek 2017-ben

https://goo.gl/photos/Z7oc266qKPoaKWfk8

Noszvaj 2017 május

https://goo.gl/photos/4aC1mwo4T13D2gyEA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kkar83bme.blog.hu/api/trackback/id/tr4213659214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása