1983-ban végzett kettes tankör

A BME Közlekedésmérnöki kar 1983-ban végzett kettes tankörének blogja. 2009. május 23-án 26 év után újra találkoztunk. Ide várjuk az emlékeiteket, gondolataitokat, fotókat és egyebeket, amit meg szeretnétek osztani a többiekkel.

Utolsó kommentek

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

A javasolt program Nádasdon

2014.06.03. 17:24 erdeimanó

On 1 Mar 2014, at 23:31, "Ernő Németh"

Sziasztok!

Javasolt program:

 Pénteken érkezés

  • Rövid séta Nádasdon. Túl sok látnivaló nincs, de aznap délután májusfa kitáncolás lesz a Művelődési háznál. Érdeklődés esetén megnézhetjük. Nem túl hosszú program.
  • Szálláshelyek (Café Rick és Olivia panzió) megnézése
  • Vacsora Némethéknél a Táncsics utca 31-ben:
  • Pl. grillezés, szalonnasütés vagy Manó által készített étel.

 Szombat

  • Reggeli
  • Őrségi kirándulás (jó idő esetén strandolás a máriaújfalui Hársas tónál.
  • Ernő felesége ezalatt elkészíti a gulyást (nagy rutinja van benne, az elmúlt nyarakon többször is volt 20-30 fős vendégsereg nálunk)
  • Körmenden délután/este májusfa kitáncolás lesz néptánc csoportokkal, de szerintem
  • Kevés gépjárművet vezetni hatóságilag képes józan sofőr lesz ehhez a programhoz.

 Vasárnap

  • Rövid körmendi városnézés. Kánikula esetén fürdés a Rábában, vagy a Vadása tóban.
  • Igény esetén hazaindulás közös ebéd után (pl. őrségi specialitás a vadpörkölt dödöllével, ami itt szinte minden étteremben kapható)

Ernő és Irén

2014, március 1.

20140601_083404.jpg

 

 IMG_9587.JPG

--------------

 

Hű de jól hangzik!

Májusfa kitáncolás, grillezés, strandolás, rutinos feleség, józan sofőr, a Rába, Olívia, dödölle, szalonna sütés, kirándulás, Ernő, szállás, néptánc csoportok, gulyás ... Kell ennél több?

 Persze, az, hogy ti is ott legyetek!  Az intéző bizottság nevében mindent megteszek hogy így is legyen!

 Mihamarabb kell a létszám, de most határozott igen formájában, teljes elkötelezettséggel!

 Hajrá mérnök urak!

 Sziasztok,

Manó

2014, március 2.

---------------------

Szia Ernő! Nagyon köszönöm a meghívást, örülök, hogy ott tudok lenni. Nagy dologra vállalkoztál ezzel a „bandával”. Nekem az 50-es szülinapomon volt ilyesmi tartárjárás - rokonilag. Na, akkor 30-an aludtak nálunk összesen. Egy hétig mostunk, takarítottunk J. most azért egy kicsit kevesebben leszünk, aszem.

 Egy liter könnyű házi 50-es kajszi barackpálinkára számíthattok, Dombóvár körüli dombok oldalán érett magozott alapanyagbólJ.

 Bízom benne, hogy még értelem-közeli állapotban leszünk, amikor felvetődik a májusfa-kitáncolás részünkről is – mint sajátos néptánc-csoport. Szóval ne! Emlékszem, amikor Rigában voltam ’82-83 nyarán (nem tudom, ott volt-e közületek valaki is) az autógépészekkel, mert ott a Latvija mikrobusz-gyár volt a testvér-nemtudommijük, így odamentünk tanulmányútra vagy mi. Ott, akkor volt éppen az Észak-Orosz (szovjet, persze) népdal-fesztivál. „Nagyon erősen” fel akartunk mi is lépni – a „Bakonyban” edződött (a nem koleszosoknak: A Bakony egy étel-italkimérő műintézmény volt a Szentkirályi sarkán) dalainkkal. Szerencsére „kialudtuk” másnapra a lelkesedést vagy a „lelkesebbek” még nem ébredtek fel. Na, csak a színpad volt úgy másfél focipályányi… Csúnya műsor lett volna.

Szóval, javaslom, ne táncoljuk körül meg ki, meg be, meg sehogy azt a szerencsétlen májusfát – bármíly’ nagy is lesz a kísértés. 

Na, Üdv mindenkinek!

 Szilvási Csaba

2014, március 4.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kkar83bme.blog.hu/api/trackback/id/tr766263924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása